Vi har på FlorenHus motion og aktiviteter næsten hver dag. Vi har bl.a. eget fitnessrum i kælderen og der er tilbud om ridning 1 gang om ugen. Hyppig motion giver selvtillid og sikrer identiteten og selvagtelsen hos borgeren. Motion skal være med til at give en positiv identitetsopfattelse og være jeg-støttende. Det at indgå i handlinger, planlægge og vurdere på de muligheder den enkelte borger har. Det at deltage i det sociale samspil, lave nogle rammer og mål for sig selv. Det er at anvende de færdigheder og den viden, den enkelte har, og gøre det på en udfordrende måde. Det der er vigtigt, er at aktiviteten er frivillig.

Borgeren kan i motion prøve udfordringer, som i det daglige kan være grænseoverskridende eller direkte få nederlag, uden at det påvirker personligheden. Motion er også en måde at genfinde “glemte” ressourcer på. Det er at opleve “Det her havde jeg helt glemt, at jeg kunne” Der igennem får du opmærksomheden henledt på at gøre brug af og beherske kroppen, altså få kropsbevidsthed.

Træning kan for nogle være grænseoverskridende, og angst-provokerende. Ved at bruge kroppen kan man give krops-fornemmelse og ændre det farlige til ufarligt. Selvfornemmelsen udvikles, det giver selvtillid, optimisme, selvkontrol og selvtillid, når oplevelsen af at kunne det “glemte” kommer frem.